Tareck El Aissami, industriministern och tidigare vice-presidenten, gick ut med nyheten i ett tv-sänt tal på fredagen. Foto: MARVIN RECINOS/AFP/TT

Venezuela öppnar sina gränser igen

Uppdaterad
Publicerad

Venezuela öppnar återigen sina gränser mot Brasilien och den karibiska ön Aruba. President Nicolas Maduro stängde gränserna i februari i år för att hindra oppositionsledaren Juan Guaidós försök att föra in humanitär hjälp i landet.

Det var Tareck El Aissami, industriministern och tidigare vice-presidenten, som gick ut med nyheten i ett tv-sänt tal på fredagen, rapporterar Reuters.

I talet sade han att de vill att området blir en fredlig gränsregion.

– Vi har fått garantier för att vår suveränitet kommer att respekteras och att det inte kommer att ske någon inblandning i frågor som bör hanteras av venezuelaner.

Aruba: Inte lämpligt

Men Arubas regering säger samtidigt i ett uttalande att de inte fått någon officiell information om gränsöppningen.

”Ett öppnande av gränsen mellan Venezuela och Aruba vid den här tidpunkten inte är lämplig, ” står det i uttalandet, rapporterar Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.