USA-experten: Så attackerar Trump och Biden varandra

Uppdaterad
Publicerad

Presidentvalet i USA närmar sig och både Donald Trump och Joe Biden har släppt reklamfilmer. Ginna Lindberg, USA-kommentator på Sveriges radio, har tittat närmare på hur de attackerar varandra.

I Joe Bidens reklamfilm berättar en kvinna om saknaden efter barnbarnen som hon bara har pratat med via videosamtal de senaste sex månaderna.

– Det här är vad han siktar in sig på när det gäller attackerna mot Trump, nämligen hanteringen av coronapandemin där han menar att Trump har misslyckats. Det är ett väldigt tydligt huvudfokus för Bidens kampanj, säger SR:s Ginna Lindberg.

Presidentvalet i USA 2020

Trumps budskap: lag och ordning

Donald Trumps kampanjbudskap kan delas upp i två huvudpunkter, enligt Ginna Lindberg. Dels att han säger att han kommer att behålla en god ekonomi och att det endast är en tillfällig nedgång på grund av pandemin – dels lag och ordning .

– Biden målas ut som en marionettdocka för den radikala vänstern och extremisterna. Han menar att det är de som kommer ta över om Biden kommer till makten, säger Ginna Lindberg.

Se reklamfilmerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet