Foto: TT

Visumkrav på färja till Finland

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheter i Finland uppmanar rederiet Finnlines att förutom pass också kräva giltiga visum av asylsökande som kliver ombord på färjan i Travemünde. Därmed spärras flyktvägen från Tyskland till Finland av, enligt Huvudstadsbladet.

Under hösten har allt fler människor på flykt tagit Finnlines fartyg från Travemünde till Helsingfors för att komma till Finland. Rederiet uppges nu ha sett över sina direktiv.

”Fullständig överraskning”

Myndigheternas beslut kritiseras av den tyska frivilligorganisationen Lübecker Flüchtlingsforum som hjälper flyktingar vidare till de nordiska länderna.

Sverige inför gränskontroller

”Beskedet kom som en fullständig överraskning och vi har nu många människor från Irak och Syrien som inte har en chans att få komma till sina släktingar och vänner i Finland”, skriver organisationen på sin Facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige inför gränskontroller

Mer i ämnet