Vittne till branden: ”Jag hörde människor ropa på hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

”Det var rök överallt, verkligen överallt” – David Benjamin såg branden på nära håll.

David Benjamin, ett vittne på plats, berättar om när branden bröt ut.   

– Det var rök överallt, verkligen överallt. Det var människor där nere och det var bitar av huset som föll ner. Folk skrek.  

Brand i Grenfell Tower i London

– Människor låg fortfarande och sov på de över våningarna, så de hade ingen idé om vad som hände. Jag är inte säker på om ens hälften av dem kom ut om jag ska vara ärlig, säger David Benjamin.  

– Det var barn i fönstren och människor blinkade med sina telefonlampor för att kalla på hjälp, men brandmännen kunde inte ta sig upp för trapporna.

LÄS MER: Storbrand i höghus i västra London

Hon hade en vän i byggnaden 

Ett annat vittne, Nassima Boutrig, såg branden tidigt på morgonen och säger sig ha vänner i huset. Hon berättade för en lokal reporter hur människor ropade på hjälp. 

-Jag hörde människor ropa på hjälp. Från 19 eller 20 våningen så blinkade de med lampor förut men nu har det slutat och jag vet inte vad som har hänt dem. Om de är säkra eller inte.  

Gick det fort när branden spred sig? 

– Ja. Först var det halva byggnaden men sen spred den sig uppåt och uppåt tills hela byggnaden brann.  

Kvinnan säger också att en av hennes vänner är befann sig i byggnaden men lyckades komma ut. 

– Hon har kommit ut men hennes bror och hans fru och barn är kvar. Vi vet inte hur det är med dem, säger Nassima Boutrig.

LÄS MER: ”Jag hörde smällar när delar av huset rasade samman”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Grenfell Tower i London

Mer i ämnet