USA:s president Donald Trump. Foto: Julie Jacobson/AP/TT

Ytterligare visselblåsare vittnar om Ukrainasamtal

Publicerad

Ytterligare en visselblåsare berättar om Donald Trumps samtal med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det uppger advokat Mark Zaid som företräder den första visselblåsaren som riktat anklagelser mot Trump.

Mark Zaid, den advokat som företräder den person som tidigare larmat om Donald Trumps samtal med Ukrainas president, säger att han nu representerar en andra visselblårare. Det rapporterar ABC News.

Zaid säger till ABC News att det handlar ytterligare en person från den amerikanska underrättelsetjänsten. Hen ska ha förstahandsinformation om de anklagelser som redan riktats mot president Trump.  

Den andre visselblåsaren ska redan ha hörts av underrättelsetjänstens generalinspektör Michael Atkinson enligt Mark Zaid.

Anklagelserna mot Trump

Donald Trump har kallat det första klagomålet från den första visselblåsaren för ”helt missvisande”.

Trump anklagas för att ha bett Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att undersöka rykten om att Joe Biden skulle haft en roll i att stoppa ett åtal mot det ukrainska företaget Burisma som Bidens son tidigare haft en styrelsepost i.

De första avslöjandena om Trumps samtal med Zelenskyj är det som gjort att demokraterna nu arbetar för att ställa presidenten inför riksrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.