AnnSofie Andersson avgår som kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) meddelar att hon kliver av som kommunstyrelsens ordförande i Östersund. Hon lämnar över klubban till Alliansen.

AnnSofie Andersson sticker inte under stol med att hon är besviken. En tid till kan hon kalla sig kommunalråd, men sedan blir det ett uppdrag som oppositionsråd.

– Jag känner mig taggad, säger AnnSofe Andersson (S).

Val 2018 Jämtland

– Det är viktigt att ta ansvar även i det här läget. Jag vet ju att vi har en finanserna i ordning.

Alliansen får 30 mandat i Östersund. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet får 26 mandat. Sverigedemokraterna får 5 mandat. Den stora vinnaren i Östersunds kommun är Centerpartiet som ökar från 8 till 14 mandat.

– Nu måste de ta fram finansiering till Litsbacken och ska man inte använda pensionsfonderna till pensioner till kommunens anställda så ska det fram pengar till det. De vill även satsa mer på skolan. Vi har en budget klar – nu ska de göra sin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet