Helt jämnt mellan blocken i regionvalet

Uppdaterad
Publicerad

I regionvalet är det just nu helt jämnt mellan blocken. Med 81 av 82 distrikt räknade har de båda blocken 25 mandat var.

I det rödgröna blocket är det Socialdemokraterna som har flest mandat, 18 stycken. Inom alliansen är det Centerpartiet som är störst. De har fått 11 mandat enligt Valmyndighetens preliminära siffror och ökar därmed med tre mandat. Moderaterna däremot tappar med lika många, tre mandat.

På riksplanet var Kristdemokraterna nästan uträknad ett tag men på slutet skedde en uppryckning och deras framgångar syns även inom regionen. Förra mandatperioden hade Kristdemokraterna två mandat, nu verkar det bli en fördubbling, fyra mandat.

Val 2018 Jämtland

Det här gör att de två blocken har precis lika många mandat just nu när klockan är 6.30 på måndagsmorgonen och 81 av 82 distrikt är räknade.

Sverigedemokraterna har just nu 5 mandat, de har ökat med ett mandat.

Så här röstade Jämtlands län i regionvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet