Lina Hallebratt cyklar med Kurt Folkesson till Stockholm för att manifestera för ett helt Sverige Foto: SVT
Val 2018

Kurt cyklar för ett helt Sverige

Publicerad

Sverige måste bli ”rundare” och mer rättvist. Det menar Kurt Folkesson som nu cyklar till Stockholm för att manifestera utanför riksdagshuset.

Kurt Folkesson brinner för att hela Sverige ska leva och för att minska klyftorna mellan stad och landsbygd.

Men han har tröttnat på tomma ord från politikerna. Därför startade han föreningen Landstormen som ställer ett antal krav på riksdagspartierna innan valet.

För att samla engagemang så cyklar nu Kurt, som är 79 år och helt blind, från Östersund till Stockholm. Turen görs tillsammans med Lina Hallebratt på en tandemcykel från 1970-talet.

– Vi vill möta folk längs vägen för att diskutera de här frågorna och samla människor till en manifestation, säger Kurt Folkesson.

Landstormen kulminerar med en manifestation i Stockholm den 25 augusti.

Kraven från Landstormen

Visa
  • Fungerande vård, skola och omsorg i hela landet – förstärkning av de mindre kommunernas ekonomi
  • Skogen, vind-och vattenkraft, samt gruvor skapar stora värden – de regioner och människor som är delaktiga måste få en rimlig del av vinsterna
  • Fungerande kommunikationer behövs i hela landet – kraftfull satsning på utbyggnad av järnvägar
  • IT-nät och telefoni måste fungera även utanför städerna – infria löftena om bredbandsutbyggnad och säkra stabila telefonilösningar.
  • Återlokaliersing av statliga jobb till hela landet – 10 000 jobb är ett minimum
  • Storbankerna har övergett stora delar av Sverige – staten måste ta ansvar för att det går att låna till bostadsbyggande och företagande även utanför städerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet