Jerker Nilsson (V) polisanmäler hot.

Politiker polisanmäler hot – har inte vågat sova hemma

Uppdaterad
Publicerad

Jerker Nilsson, vänsterpartiets ordförande i Älmhult, har polisanmält att han flera gånger blivit utsatt för hot. Han skriver i ett mejl till SVT Nyheter Småland att han känt sig rädd för att sova hemma och därför tagit in på hotell.

Jerker Nilsson skriver i mejlet att han aldrig tidigare varit med om en liknande valrörelse. Tidigare har han upplevt klimatet som acceptabelt, trots vissa hot. Men inför den här valrörelsen så har någonting förändrats, som inte alls främjar demokration.

Han skriver att han inte har problem med kritik mot sina politiska åsikter men att rena hot är någonting helt annat.

Val 2018 Småland

”I år har vi medvetet valt att sova flera nätter på hotell för att kunna slappna av och sova, vilket inte funkat alla nätter i ett hem när man blivit hotad med hembesök och inte vågat öppna fönstren nattetid trots rekordvärme. Det är dessutom märkligt att man ska behöva vara glad över att man inte har barn som riskerar råka illa ut på grund av andras hat, eftersom vår familj bara består av två vuxna personer och en katt.”

Flera hotfulla meddelande

I mejlet skickar Jerker Nilsson med skärmdumpar av några meddelande han fått skickade till sig. Bland annat står det:

Nu kommer jag åka hem till dej o hälsa på istället så dina vissna trut kanske håller käft sen..Ses i Liatorp

Är på fest..800m från dej..ska vi ses ditt fega as?

Vi kan ses om du önskar..Har inga problem med det..Men då är det man mot man så dina 500 antifa anhängare får stanna hemma

Genom mejlet gör Jerker Nilsson klart att han inte tänker uttala sig mer i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Småland

Mer i ämnet