Suzanne Frank (M). Foto: Cecilia Ekströmer/SVT
Val 2018

SD:s framgång snuvade Frank på riksdagsplats

Uppdaterad
Publicerad

Växjömoderaten Suzanne Frank kandiderade till riksdagen som tvåa på listan. Men partiet förlorar ett av sina två mandat till Sverigedemokraterna, och nu lämnas Frank utan politiska uppdrag. – Politiken är skoningslös, men jag respekterar väljarnas dom, säger hon.

Suzanne Frank, andra vice ordförande i regionstyrelsen i Kronoberg, meddelade i fjol att hon inför kommande mandatperiod ville kandidera till riksdagen. Som andra namn på den lokala riksdagslistan hamnade hon långt ner på listorna till region- och kommunvalen.

När det nu står klart att Moderaterna tappar ett av sina två mandat till Sverigedemokraterna, är det listettan Katarina Brännström som tar M:s enda plats.

Hur snöpligt är detta?

– Jag är naturligtvis besviken, men inte helt chockad. Vi har ju hela tiden vetat att om SD blir större än M skulle vi sannolikt tappa ett mandat, säger Suzanne Frank.

Inga konkreta planer för framtiden

Suzanne Frank har arbetat inom regionpolitiken i tjugo år och understryker att det har varit roliga och intressanta år, men att hon nu lämnar sina politiska frontpositioner.

– Förhoppningsvis kan jag bli erbjuden politiska uppdrag. Men det har ju bara gått några dagar efter valet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Småland

Mer i ämnet