Jonas Sjöstedt (V) säger att han är övertygad om att Vänsterpartiet kommer att ta ett riksdagsmandat i Jönköpings län, trots att partiet inte har det i dagsläget.
Val 2018

Han är övertygad om ett mandat från länet

Publicerad

Det blev en stunds regnuppehåll när Vänsterpartiets ledare minglade runt på Hoppets torg i Jönköping under måndagen. Ett sista försök för Jonas Sjöstedt att nå ut till stadens väljare i det personliga mötet.

I de senaste opinionsmätningarna har Vänsterpartiet fått ökat stöd. Det är något som Sjöstedt hoppas att de ska få även i Jönköping län, där man i nuläget inte har något riksdagsmandat.

– Vi ställer upp i länets alla kommuner och är helt övertygad om att vi kommer ta ett riksdagsmandat i Jönköpings län, säger han.

En anledning till varför partiet går framåt tror han beror på tydligehet.

– Vi har inte har anpassat oss till det hårda samhällsklimatet och trycket från rasismen och det uppskattar människor, menar partiledaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Jönköping

Mer i ämnet