Foto: SVT
Val 2018

Vimmerbybor tycker till om kommunens viktigaste valfrågor

Publicerad

SVT Nyheter Småland gick ut på Vimmerbys gator med frågan: Vilken är den viktigast lokala valfrågan för dig?

Johan och Linnéa Herbertsson . Foto: SVT

Johan och Linnéa Herbertsson tycker att maten i skolor och landsting som serveras borde vara svenskproducerad. 

– Kommuner och landsting är föregångare och borde föregå med gott exempel. Till exempel ost, grönsaker och kött borde vara svenskt i den mån det är möjligt, säger de.

Karim Abochkier Foto: SVT

– Jag tycker det borde satsas mer på sjukvården. Det är för lång kö för att få komma och träffa en läkare på vårdcentral i Vimmerby, säger Karim Abochkier.

Eva Karlsson Foto: SVT

– Jag tycker vi ska ta hand om invandrare på bästa sätt. De har kommit från krig och svårigheter och nu måste vi visa att vi kan ta hand om dem. Jag är beredd på att rösta på det parti som tycker som jag, säger Eva Karlsson.

Adnan Abdic Tycker integration är en viktig valfråga.

Adnan Abdic Foto: SVT

– För mig är det viktigt med invandringspolitiken. Alla ska kunna leva och ha det bra här och det borde finnas en lösning så att alla kan trivas tillsammans. Det är mycket vi och dom-snack och vi borde bli av med det, säger han.

nnelie Rosenqvist Foto: SVT

– Det är många som mår dåligt och det är viktigt att alla de som behöver det får hjälp inom psykiatrin. Men det är också viktigt att de som får vård får rätt vård med aktiviteter och träning där de inte bara ligger, säger Annelie Rosenqvist.

Lena Skoglund tycker äldreomsorg, barnomsorg och skola är viktigt.

Lena Skoglund Foto: SVT

– Jag jobbar i barnomsorgen och vill se mindre barngrupper. Även om jag själv inte är drabbad av det. Äldreomsorgen är också viktig, säger hon.

Leif Skoglund Foto: SVT

– Skatt på drivmedel är en viktig valfråga. Skattehöjningar på drivmedel drabbar oss i glesbygden men det är inte här de stora problemen är utan i städerna. Här måste vi ha bil, det måste man inte i städerna. Det är orättvist, säger Leif Skoglund.

Johanna Forsman . Foto: SVT

– Jag tycker frågor om landsbygden är viktiga för jag bor där. Sverige är större än storstaden. Det handlar om skatt på bränsle, arbetsgivaravgifter och skatt på antibiotika. Jag tycket politiker borde tänka mer outside the box, säger Johanna Forsman. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Småland

Mer i ämnet