Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör forskare och politiker om hur Sverige ska kunna nå klimatmålen i Agenda Special: Klimatutmaningen. Foto: SVT

Agenda special – om klimatet

Publicerad

Vad kan Sverige göra för att få ned utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser – och spelar vad som sker här egentligen någon roll i ett globalt perspektiv? SVT:s Agenda special ägnas i kväll helt åt klimatutmaningarna.

FN:s 28:e årliga klimatkonferens, känd som COP28, pågår just nu i Dubai, Förenade Arabemiraten. Utmaningarna för att minska utsläppen av växthusgaser är enorma – också här i Sverige.

2023 ser ut att bli det varmaste året som hittills uppmätts på jorden. I Agenda special får du svar på de mest brännande frågorna av inbjudna klimatforskare och andra experter.

Klimatminister Romina Pourmoktari (L) frågas ut om miljömålen och dessutom kommer de klimatpolitiska talespersonerna från samtliga riksdagspartier och ger sin syn på bränsleskatter, klimatsubventioner, elpriser och annan klimatpolitik.

Sändningen pågår live mellan klockan 21.15 till 22.30 – se den här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.