”Vi höjer inga skatter för vanliga löntagare”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas Matilda Ernkrans pressades av fyra olika lobbyister i SVT:s Partigrillen i Almedalen.

I dag är det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Direkt efter Stefan Löfvens tal pressades Socialdemokraternas Matilda Ernkrans i Partigrillen.

-Stefan Löfven är ny partiledare och kommer från metallindustrin – vad säger att han, om han blir statsminister, kommer han prioritera miljön framför sina gamla kompisar, undrade Daniel Engström Stensson från Fores.

-Jag tyckte att Stefan Löfven gav ganska tydliga besked i sitt tal där han sa att vi ska göra alla jobb gröna. Jag tror att Löfven med alla de erfarenheter han har inom industrin kan vara än mer framgångsrik i förhandlingarna, sade Matilda Ernkrans.

Skattebetalarnas förening ville veta varför Socialdemokraterna inte vill sänka skatterna.

-Vi höjer inga skatter för vanliga löntagare, men vi har högre ambitioner och vill skapa ett Sverige med fler arbeten och växande företag och då får man bidra lite mer om man tjänar lite mer, sade Matilda Ernkrans.

Hon ville inte ge några tydliga besked om Socialdemokraterna vill bilda regering med Miljöpartiet och Vänsterpartiet vid en eventuell valvinst.

-Vi är ett samarbetsparti och det har förstärks med Stefan Löfven som partiledare. Vi kommer att ge tydligare besked när vi närmar oss valet. Vi kommer att bilda en regering som stärker Sverige, sade hon.

Tydligare besked gav hon till Naturskyddsföreningen, som vill att skogsvårdslagen ska ses över.

-Vi är beredda att se över skogsvårdslagen. Vi har avsatt ytterligare pengar när det gäller att skydda skogen i vår skuggbudget. Det är ett besked där vi visar att vi måste ta ansvar, sade hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2012

Mer i ämnet