Gubbröra à la Mannerström

Tid:

En skiva bröd med gubbröra på och en skål som full av gubbröra och en sked i den.

Tid:

I det här programmet av Timjan, tupp & tårta passar vi på att hylla en man som betytt väldigt mycket för den svenska gastronomin, inte minst då han var en av de som tog in det franska köket i Sverige. Vi talar så klart om Leif Mannerström och hur hyllar man honom bättre än med en av hans favoriträtter; gubbröra?

Ingredienser

4 portioner

  • 3 st
    matjessillfilé, mogna och lagrade
  • 1 st
    rödlök
  • 2
    ägg, hårdkokta
  • 1 msk
    kapris
  • 1 knippa(or)
    dill
  • 1 knippa(or)
    gräslök
  • 1 dl
    majonnäs
  • 2 msk
    crème fraiche
  • salt och peppar

Till servering

  • knäckebröd, gärna ugnsrostat

Garnering

  • dillkvistar

Så lagar du