Kryddris

kryddris

Publicerat:

Att smaksätta riset är ett enkelt sätt att ge rätten en extra smakdimension. Här smaksätts basmatiris med bland annat kardemumma, kanel och stjärnanis. Fantastiskt gott och passar perfekt till en curry!

Ingredienser

4portioner

  • 3 dl
    basmatiris plus vatten enligt förpackning
  • 0,5tsk
    salt
  • 0,5 tsk
    gurkmeja
  • 6
    gröna kardemummakapslar
  • 4
    hela kryddnejlikor
  • 1
    kanelstång
  • 2
    stjärnanis

Så lagar du

  1. Tvätta riset (och låt det ligga i blöt i 20 minuter om du har tid)
  2. Koka upp vatten med salt och alla kryddor.
  3. Lägg i riset och koka under lock på svag värme cirka 10 minuter eller till riset är klart. Fluffa upp med en gaffel och servera. 

Dela det här receptet med dina vänner!