Mörkokt harlägg med halmade skrädmjölspannkakor

Närbild på pannkakor med röra på.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här möter Sichuan Norrland i en ljuv duett. Heta smaker ger karaktär åt den mörka viltsmaken från harens fram och baklår.

Ingredienser

4portioner

Hare

  • 4st
    harlägg
  • 4cm
    ingefära
  • 0,5st
    purjolök

Svamp

  • 300g
    svart trumpetsvamp
  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 2msk
    smör
  • salt

sötsyrlig sås

  • 2msk
    finhackad ingefära
  • 2msk
    finhackad vitlök
  • 6msk
    ljus soya
  • 2msk
    risvinäger
  • 2msk
    socker
  • 4msk
    chiliolja
  • 2msk
    sesamolja
  • 2msk
    sambal oelek

Sellerislaw

  • 200g
    rotselleri
  • 50g
    crème fraîche
  • 30g
    bladpersilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Skrädmjölspannkakor

  • 150g
    skrädmjöl
  • 100g
    vetemjöl
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    vatten
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Hare
Koka upp tre liter vatten med ingefära och purjolök. När vattnet kokar lägg ner läggen och sjud 45 minuter, ta upp och dra köttet i strimlor.

Svamp
Grovhacka svampen och fräs med löken i smöret smaka av med salt och peppar.

Sötsyrlig sås
Vispa samtliga ingredienser kallt

Sellerislaw
Baka sellerin direkt i glöden, skala och skär i tunna stavar, rök crème fraîchen genom att lägga i glödande kål och lägga på ett lock.
Vänd ihop selleri, crème fraîche och persilja, smaka av med salt och peppar.

Skrädmjölspannkakor
Vispa upp ägg med salt, vispa ner mjöl och sist mjölk. Grädda på stekjärn över öppen eld.

Servering
Vänd ihop haren med svamp och sås. Toppa pannkakorna med blandningen och skeda över sellerislaw.
Så gott!
 

Dela det här receptet med dina vänner!