Harfilé med friterad hasselbackspotatis

Harfilé och potatis med koriander på en vit tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig umamibomb med mycket smak och härligheter på tallriken, detta lovar vi kommer sätta ett smil på dina gäster och dig själv.

Ingredienser

2portioner

  • 2st
    harfiléer
  • 3msk
    smör
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • salt & peppar

Picklad lök

  • 0,5st
    silverlök
  • 1tsk
    socker
  • 1tsk
    vinäger

sås

  • 5dl
    harbuljong, kalvbuljong funkar med
  • 1dl
    hoisin
  • 3st
    lagerblad
  • 1msk
    sojasås
  • 1msk
    socker
  • 1msk
    vinäger
  • 100g
    torkad trumpetsvamp
  • 8st
    små delikatesspotatisar
  • Rapsolja till fritering

Tillbehör

  • 0,5st
    Eldad rotselleri
  • Persilja
  • stekt panko

Så lagar du

1. Koka upp såsen med trumpetsvampen. Låt puttra och reducera till ca hälften finns kvar

2. Lägg rotselleri och lök i elden i ca 20min, ta av och skala, skiva rotsellerin tunt och doppa den i såsen precis inna serving. Skala löken och blanda med socker och vinäger, ställ åt sidan. 

3. Gör små snitt i potatisen utan att gå rakt igenom,fritera sedan på 160°c tills klara. Ca 7-8min.

4. Salta dom sedan.

5. Olja och salta hrafiléerna, fräs i rikligt med smör till en innertemperatur på 50°c. Ta ut och rulla i stekt panko och hackad persilja. 

Dela det här receptet med dina vänner!