Stekt gösfilé med fiskbuljong smaksatt med hoisin, kokta primörer och eldad lök samt rotselleri

På ett rustikt träbord står en djup vit skål, vi ser remsor av morot, salladslök, krondill, blomkål och fisk, på botten skymtas en mörk buljong.

Publicerat:

Tillagningstid:

En aningen annorlunda kombination som funkar förvånansvärt bra, krondill med hoisin, en kinesisk sojabönspasta med mycket umami.

Ingredienser

2portioner

  • 2st
    gösfiléer
  • 0,5st
    rotselleri
  • 1st
    morot, delat i munsbitar
  • 2st
    salladslök, delad i munsbitar
  • 1st
    gul lök
  • 2knippa(or)
    Krondill (buketter)
  • 2msk
    vinäger
  • 1tsk
    socker
  • 2msk
    olivolja

Buljong

  • 7dl
    fiskbuljong
  • 2msk
    hoisin
  • 1msk
    soja
  • 1tsk
    socker
  • 2msk
    smör
  • 1st
    krondillsbukett

Så lagar du

Tänd elden och kasta in rotsellerin och löken mitt i glöden, låt ligga ca 10-15 min. 

Ta ut och skala bort det brända, dela ner och dressa sedan med 2 msk vinäger, olivolja och strösocker.

Koka upp buljongen tillsammans med smör, morot, krondill och salladslök, låt puttra i ca 5min, smaksätt med hoisin och  Låt stå och mysa under tiden du förbereder allt annat.

Olja in och Stek gösen på skinnsidan i en saltad stekpanna, ca 3-4min på skinsidan, lyft av och dra sedan bort skinet.

Servera allting. Toppa med krondill och tunt skivad morot.

Dela det här receptet med dina vänner!