Svamppasta med kyckling

Svamppasta med kyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

En pastarätt som fungerar utmärkt för matlådan.

Ingredienser

4portioner

  • 1påse(ar)
    fullkornspasta
  • 2paket
    havregrädde
  • 1kruk(or)
    färsk timjan
  • 4st
    scharlottenlök
  • 4st
    kycklingfilé
  • 1paket
    svamp
  • 2st
    citroner
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • olivolja till stekning och pastan
  • 2krm
    peppar
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 3krm
    paprikapulver

Så lagar du

  1. Skär kycklingen i bitar och stek dem i olivolja tillsammans med himalaya salt, svartpeppar och paprika. Lägg sedan åt sidan. 
  2. Kvarta svamp och stek svampen i en torr stekpanna tills den får färg.
  3. Tillsätt olivolja. Häll i hackad schalottenlök och riven vitlök i stekpannan och låt det fräsa tillsammans med svampen.
  4. Häll i havregrädde och låt det koka upp. Ha sedan i den stekta kycklingen och avsluta med timjan. 
  5. Koka pastan med salt tills den är al dente. 
  6. Riv citronskal och finhacka persilja.
  7. Blanda citronskalen, persilja och olivolja med pastan och kycklingen. Servera! 
     

Dela det här receptet med dina vänner!