Svensk moules marineres med sockertång och potatis

svensk muules marineres

Publicerat:

En variant på den franska rätten moules marineres där jag adderar potatis för att få den lite matig och nyskördad sockertång för att få den maximalt laddad med havssmak.

Ingredienser

4portioner

  • 2kg
    blåmusslor
  • 2
    schallotenlökar
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 4
    potatisar
  • 0,5
    färsk fänkål
  • 250g
    färsk sockertång
  • 5dl
    vitt vin
  • 3dl
    vispgrädde
  • 25g
    smör
  • 1tsk
    fänkålsfrö
  • 1krm
    dillfrön
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Tvätta och skrubba musslorna och sortera bort skadade musslor.
  2. Hacka lök och vitlök fint och skär fänkål och potatis i 1cm kuber.
  3. Gå ner med smöret i en vid kastrull på medelhög värme, när smöret börjat fräsa tillsätt lök, vitlök, fänkål, potatis, dillfrö och fänkålsfrön och fräs allt i ca 1 minut.
  4. Tillsätt blåmusslorna och fräs ytterligare 1–2 minuter under omröring. Tillsätt vinet och koka under lock 2–3 minuter tills alla musslor öppnat sig.
  5. Lyft ur musslorna och grönsakerna med en hålslev och låt buljongen koka ner i 3–4 minuter, tillsätt vispgrädden och koka ihop ytterligare ett par minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och vänd ner musslorna och grönsakerna.
  7. Precis före servering vänd ner sockertången skuren i 2-3cm bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!