Vegansk saffranspannkaka med bär

Tid:

Vegansk saffranspannkaka med bär.

Tid:

En klassisk saffranspannkaka utan animalier. Psyllium och chia absorberar mellan 7 och 10 gånger sin vikt i vätska. Dessutom tar de ner syran i mat. Så råa bär känns lite rundare utan att man använder socker. Perfekt fräscht till dessertbordet.

Ingredienser

4–8 portioner

  • 2 dl
    grötris
  • 1 liter
    havredryck
  • ½ tsk
    havssalt
  • 3 dl
    havregrädde
  • 1 påse(ar)
    saffran
  • 2 msk
    solrosfrö
  • ½ tsk
    vaniljpulver
  • 1 dl
    lönnsirap eller ½ dl agave
  • ½ dl
    russin

Bärmix

  • 1 dl
    blåbär, frysta
  • 1 dl
    hallon, frysta
  • 1 dl
    lingon, frysta
  • 1 tsk
    psyllium- eller chiafrö

Till servering

  • vegansk vaniljglass

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg