Östersunds FK:s spelare. Foto: Bildbyrån

Östersunds FK permitterar alla spelare

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler klubbar väljer nu att permittera spelare, ledare och personal till följd av coronapandemin, så även Östersunds FK.
– När det inte spelas några matcher finns det inget att göra, samhället står stilla just nu, säger Lennart Ivarsson vd för Östersunds FK till SVT Sport.

I onsdagskväll beskedet att det nu finns ett centralt kollektivavtal som gör det möjligt för idrottsklubbar att korttidspermittera spelare. Ett välkommet besked för många klubbar som kämpar med ekonomin.

– Det är väldigt positivt för oss, jag vill inte nämna några siffror men det rör sig om rätt stora pengar, säger Lennart Ivarsson vd för Östersunds FK.

Östersundsklubben tog på torsdagseftermiddagen beslutet att permittera all personal inklusive spelarna.

– Spelarna tränar på en-två veckor till sen blir de hellediga i två veckor.

– Det går inte jobba med sponsring häller just nu, samhället står stilla, säger Lennart Ivarsson.

21 miljoner innan Juni

Östersunds FK har redan inför den tilltänkte säsongen som nu är uppskjuten stora ekonomiska bekymmer. I slutet av februari meddelade klubben att de behöver få in 21 miljoner till början av juni. Att seriestarten nu blev uppskjuten på grund av coronautbrottet gjorde inte saken bättre, men Lennart Ivarsson ser ändå positivt.

– Går åt de positiva hållet hela tiden, vi är bättre skick nu än för ett par veckor sen och bättre för ett par veckor sen än för ett par månader sen så jag ser positivt på tillvaron, säger Lennart Ivarsson vd för Östersunds FK.

KLIPP: Förbundskaptenen om oron för klubbverksamheten (18 mars 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer