Guillermo Molins Foto: Bildbyrån

Molins: ”Lätt att skylla på saker när vi inte får träningsmatcher”

Uppdaterad
Publicerad

Guillermo Molins var tydlig när Malmö FF hade pressträff efter dagens träning. Det är en speciell situation som spelare att få vänta på besked vecka efter vecka.

– VI vill ju köra igång, det är ju klart vi vill.

Efter nära två timmars träning var Guillermo Molins en av två spelare som ställde sig vid det provisoriska presspodiet. Han förklarade för den lilla skaran journalister att det kommer bli ett år med många bortförklaringar.

– Det som är lätt i år är ju att skylla på saker och ting som att vi inte får träningsmatcher och att vi inte vet när vi startar. Men det är samma sak för alla.

Den 31-årige anfallaren betonade att det inte är mycket mer att göra än att vänta och fortsätta träna och förbereda sig. Hans målsättning står klar oavsett när allsvenskan får dra igång.

– Vi måste bara ha i sikte att vi ska vinna SM-guld till hösten, så får vi se när vi börjar, när vi kan spela och vem vi kommer möta.

Koll på motståndet

Och på tal om vem de kommer att få möta så ställdes frågan om Zlatans möjliga framtid i Hammarby.

– Vem är sportchef i Hammarby? frågade Molins tillbaka.

– Jesper Jansson, kom som svar från journalistsidan.

– Ring då honom och fråga, replikerade Malmöspelaren.

Även om han med all önskvärd tydlighet inte vill prata om specifika värvningar så tycker han att det är självklart att Zlatan skulle ge en attraktionskraft till allsvenskan men att möta Hammarby kommer bli som som varje gång man möter Hammarby. Däremot tycker han att IFK Göteborgs värvningar kan göra att det kanske blir intressant att möta dem igen.

Medvetna om problematiken

Guillermo Molins konstaterade att alla inom fotbollen är medvetna om de problem en öppnad allsvenska kan komma att innebära i form av att det lockar folk till arenor och pubar. Han betonar också att det bara är att vänta och träna på innan besked om igångsättning kommer.

– Vi har väntat på det länge, men vi kan inte göra något åt det. Ni skulle se oss träna varje vecka, vi tränar stenhårt för att vara redo, avslutar den rutinerade spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.