Mikaela Shiffrin och Anna Swenn Larsson. Foto: BILDBYRÅN

Swenn Larsson saknar Shiffrin: ”Roligare när hon är med”

Uppdaterad
Publicerad

I början av februari gick Mikaela Shiffrins pappa hastigt bort och den amerikanska superstjärnan har inte tävlat sedan dess.

Sveriges just nu bästa alpina skidåkare, Anna Swenn Larsson, saknar sin konkurrent.

– Hon har varit bäst och det är roligare när hon är med, säger Swenn Larsson till SVT Sport.

”Vårt berg, vårt hav, vår soluppgång, vårt hjärta, vår själ, vårt allt. Han lärde oss så mycket”, så skrev Mikaela Shiffrin i sociala medier när hennes 65-åriga pappa hastigt gått bort.

Enligt amerikanska skiracing.com ska han ha dött efter en olycka i sitt hem i Colorado.

– Jag hoppas att hon snart är tillbaka. Hon har varit bäst och det är roligare när hon är med. Fastän hon är jäkligt svår att slå, säger Swenn Larsson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag förstår att hon har det jävligt tufft, herregud. Det är hemskt det hon går igenom. Det kan inte vara lätt att vara henne tänker jag, med allt runtomkring.

Trots att Mikaela Shiffrin missat fyra tävlingshelger och totalt åtta tävlingar så ligger hon tvåa efter italienskan Federica Brignone i den totala världscupen. Två tävlingshelger återstår: Åre och världscupavslutningen i Cortina, båda sänds i SVT (se tider här).

Helgens tävlingar (slalom och storslalom) i Ofterschwang blev inställda på grund av snöbrist.

ARKIV: Swenn-Larsson kraschar i solklar ledning (16 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.