Hectors form stigande: ”Aldrig sett henne åka så bra”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector har klivit fram som ett stort svenskt medaljhopp inför OS i Peking efter fyra raka pallplatser, varav två segrar, i storslalom. Och formen verkar vara i stigande. 

– Sara åker så sjukt bra, har aldrig sett henne åka så här bra, säger lagkamraten Anna Swenn Larsson, som liksom Hector ska delta i sitt tredje raka OS.

SVT:s Morgonstudion fick en pratstund via videolänk när de alpina stjärnorna besvarade frågor från olika hotellrum, de bor för sig själva för att undvika smittan.

– Vi får vara så smarta vi kan och undvika folk och vidta de säkerhetsåtgärder vi kan. Det gäller att tänka till eftersom det är mycket corona i samhället och det är lätt att få det, säger Hector som känner spänningen stiga inför mästerskapet utanför Peking.

OS i Peking 2022

– Det är superspännande och jag ser verkligen fram emot att åka ännu ett OS. Jag känner att jag haft en bra säsong bakom mig så det ska bli kul.

Lagom till OS har Hector prickat in sitt livs formtopp och vunnit två storslalomtävlingar och varit tvåa och trea i de andra – sett till de fyra senaste tävlingarna.

Ett race kvar före OS

Känner du någon press med tanke på vad du presterat?

– Nej, det känner jag inte ligger över mig. På racedagen kommer jag säkert att känna av förväntningarna men just nu känns det bara kul. Vi åker dit med ett starkt lag.

På tisdag gör Hector sin sista tävling inför OS med en storslalom i Kronplatz, Italien.

– Jag har jobbat med kortsiktiga mål och att vara i nuet och jag försöker göra så bra jag kan varje dag fram till OS och att vara redo på den tävlingen känns också viktigt för mig säger Hector som imponerat på träning den senaste tiden.

– Sara åker så sjukt bra, har aldrig sett henne åka så här bra, säger Anna Swenn Larsson, slalomspecialisten som kommit tillbaka efter ett fotledsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet