Kristoffer Jakobsen gränslade i andra åket – igen. Foto: Bildbyrån

Ingen VM-medalj för Jakobsen – körde ur i slalom

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen VM-medalj för Kristoffer Jakobsen i slalom i Cortina.

Han åkte ur i det andra åket.

– Det är tråkigt, säger han till SVT Sport.

Kristoffer Jakobsen låg på fjärde plats efter det första slalomåket i Cortina. Han var bara 18 hundradelar från VM-guldet.

Dessvärre blev det ett tråkigt slut. Han körde ur i det andra åket.

– Det är tråkigt. Det är en hårfin grensling. Jag tyckte att jag hade en bra uppladdning inför det andra åket. Tyvärr så händer grenslingar i alpint och så kommer det alltid vara. Det är ju bland det tråkigare sätten att åka ut på, säger han till SVT Sport.

Vann gjorde norrmannen Sebastian Foss-Solevåg. Silvret gick till österrikaren Adrian Pertl och bronset till norrmannen Henrik Kristoffersen.

Vad har du för tankar?

– Det är en väldigt bra norsk dag. Det var väldigt synd om ”Krille” Jakobsen men sådan är skidsporten. Själv gör jag lite småfel här och där som kostar tid, men pallen är alltid pallen så jag är väldigt nöjd, säger bronsmedaljören Kristoffersen till SVT Sport.

Klipp: Se norska vinnaråket från Foss Solevåg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.