Trump vill se Kaepernick i NFL igen – ”Om han är bra nog”

Uppdaterad
Publicerad

Quarterbacken Colin Kaepernick, 31, har varit utan NFL-klubb sedan 2016 när han började knäböja under den amerikanska nationalsången i protest mot orättvisor mot svarta i USA.

Nu säger Donald Trump, som öppet fördömt Kaepernick, att han gärna vill se spelaren i NFL igen.

Men med kraftig betoning på:

– Om han är bra nog.

Den förre San Francisco 49ers-spelaren hoppas fortfarande på en comeback i världens bästa liga.

”Fem på morgonen. Fem dagar i veckan. I tre år. Fortfarande redo”, skrev han häromdagen på Twitter.

Nu säger USA:s president Donald Trump – som flera gånger fördömt Kaepernick för att han knäböjt under nationalsången – att han vill se quarterbacken i NFL igen.

Men, och han upprepar, ”bara om han är bra nog”.

– Om han är bra nog... jag känner flera av ägarna i ligan och om han är bra nog kommer någon att värva honom. Jag känner de här människorna och de skulle värva honom direkt om han är bra nog för de vill göra allt för att vinna matcher, säger Trump och fortsätter:

– Ärligt talat skulle jag älska att se Kaepernick komma in och spela igen om han är bra nog.

Efter uttåget ur NFL stämde Colin Kaepernick ligan tillsammans med Carolinas Eric Reid. De ansåg att de mer eller mindre svartlistats av ligan för sina protester. I februari kom spelarna och ligan överens om en förlikning där de fick en okänd summa pengar för att lägga ned stämningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.