Foto: BILDBYRÅN/Privat

Så ska du äta för att träna som bäst: ”Frukost inget självändamål”

Uppdaterad
Publicerad

Hur ska man äta för att träna som bäst? Kost- och idrottsforskaren Filip Larsen svarade på era frågor om mat och motion i en chatt.

Under veckan tittar SVT Sport närmare på hur elitidrottare äter för att prestera som bäst. En motionär kan inte äta som en elitidrottare – men ändå räkna in maten i motionen. Filip Larsen, som forskar på kost och träning på Gymnastik- och idrottshögskolan, svarade på er frågor om kost och motion.

Den vinnande maten

Vad betyder kosten för idrottsprestationen? I veckan tittar SVT Sport närmare på elitidrottarnas tallrik i satsningen Den vinnande maten. Det handlar om idrottare som har lyckats – med helt olika metoder, men också vad som händer om man äter för lite. Du gärna dela med dig av dina tips och tankar kring kost och träning på motionärsnivå på svtsport.se. Hela serien finns att se på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.