Foto: TT Nyhetsbyrån

Dela med dig av dina bästa VM-minnen

Uppdaterad
Publicerad

I samband med artikeln om Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina och stolpskottet mot Senegal lanserar vi hashtagen #vmminnen.

Tanken är att alla fotbollsälskare ska kunna samla bilder, filmer och minnen under ett och samma ställe inför turneringens start den 12:e juni. Under gårdagens hyllade dokumentär om bronshjältarna från 1994 var det många som likt SVT-experten Johanna Frändén fick återuppleva ett av sina bästa #vmminnen:

– Det är omöjligt att slå VM 1994. Jag var 13 och andades fotboll hela den sommaren (och ever after..). Straffläggningen mot Rumänien var förstås den dramaturgiska höjdpunkten, men firandet i Rålambshovsparken vid hemkomsten har satt nästan lika stora spår.

Fotbolls-VM med Sia

SVT-expert Markus Johannesson håller med om VM 1994, men minns även Sveriges match mot Argentina:

– Svenssons frisparksmål och den galna pressen Sverige var under större delen av matchen – mot ett på pappret fantastiskt lag. Kanske inte den bästa matchen spelmässigt men i mina ögon den mest spännande.

Glenn: ”15 kaotiska minuter”

Glenn Strömberg och Daniel Nannskog minns med glädje VM-finalen 1998 som kretsade kring brassen Ronaldo:

– Det som hände inför matchen är ett minne som kommer sitta på näthinnan hela livet. Vi satt och väntade på laguppställningen och så var inte Ronaldo med. 50 vakter kom ut på kommentatorsläktaren och det blev ett j-la liv. 15 kaotiska minuter. Vakterna skulle samla in alla laguppställningarna. Det kom in en ny laguppställning – så är han med, säger Glenn.

– Jag älskade sättet Frankrike spelade på och laget var en härlig mix av sköna karaktärer, säger Nannskog.

SVT:s Siavoush Fallahi är inte lika glad över 1998 års VM-final.

– Brasilien förlorade med 3-0. Ronaldo som var min favoritspelare var osynlig. Jag grät i tre veckor. Desto gladare var jag när han fick revanschera sig i VM 2002.

Anna Tascha Larsson minns med glädje förra VM-slutspelet och snacket om vuvuzelorna:

– Vuvuzela-terrorn i förra VM är mitt bästa minne. Skämtandet och debatterandet kommer att bli historiskt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM med Sia

Mer i ämnet