Elvira Öberg fanbärare på avslutningen. Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg bär fanan på OS-avslutningen

Uppdaterad
Publicerad

OS i Peking är slut i kväll.

På avslutningen bär skidskytten Elvira Öberg den svenska fanan.

– Det har varit några makalösa veckor för mig, säger Elvira Öberg.

Elvira Öberg, 22, gjorde sitt första olympiska spel i Peking. Och vilken succé det blev.

Debutanten åker hem ifrån Kina med ett guld och två silvermedaljer. Med det är hon den mest framgångsrika kvinnan i den svenska OS-truppen. För sina prestationer belönas hon nu med att bära den svenska fanan vid avslutningsceremonin.

OS i Peking 2022

– Jag kom till OS med drömmar om att få en olympisk medalj. Nu åker jag hem med tre medaljer och med minnen för livet. Det har varit några makalösa veckor för mig, särskilt som jag har fått dela den här tiden med ett lag som är som min andra familj, säger Elvira Öberg i ett pressmeddelande.

Svenskt rekord-OS

Totalt blev det 18 svenska medaljer i Peking. Med åtta guld, fem silver och fem brons är det mest framgångsrika vinter-OS genom tiderna för svensk del.

– Elvira är med sina tre medaljer och offensiva satsningar, liksom skidskytte i övrigt, en finfin representant och fanbärare för den framgångsrika svenska OS-truppen, säger truppchefen Peter Reinebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet