Efter kritiken mot SHL – fansen vill bilda union

Uppdaterad
Publicerad

Ilskan i hockey-Sverige har varit enorm sedan SHL:s förslag till förändring av ligan läckte ut. Nu vill supportrar bilda en union för att skapa dialog med SHL. – Jag vill möta Jörgen Lindgren i en debatt, säger Emil Nilsén från Leksands IFs officiella supporterklubb Leksand Superstars till SVT Sport.

Det var i fredags som Expressen kunde avslöja de förändringar som SHL vill införa till nästa säsong. Framför allt förslaget kring wild card till ekonomiskt starka klubbar på större orter som upprört många.

I kväll togs togs första steget mot att bilda en supporterunion inom hockeyn. Något som redan finns inom svensk toppfotboll.

– Det ligger på ett idéstadium. Men om man kollar på brevet som järnkaminerna initierade så skrev samtliga supporterklubbar i både SHL och i Allsvenskan under på det. Min förhoppning är att bildas det en union så ska samtliga klubbar vara med där, säger Emill Nilsén och fortsätter:

–Det här vansinniga förslaget har skapat en fantastisk enighet bland hockeysuppportrar i SHL och i Allsvenskan. Vilket visar på nyttan av att bilda en central supporterorganisation.

”Vill möta Lindgren i debatt i SVT”

Det som Nilsén efterlyser är framför allt en dialog mellan hockeysupportrarna och SHL. I dag är den obefintlig tycker han.

– Jag villl möta Jörgen Lindgren i en debatt, gärna i SVT, säger säger Nilsén och fortsätter:

– Viktigaste frågan är varför det är sån brist på dialog med de aktiva supportrarna. De här tjejerna och killarna som kanske till och med ryser lite av obehag när de klassifieras som ”kunder”  istället för supportrar.

– Vår ambition är att få ihop en stark supporterunion. Det behövs en förhandlingsgrupp som kan sköta dialogen med SHL, avslutar Nilsén.

SVT Sport har sökt Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SHL

Mer i ämnet