Foto: Bildbyrån

Här är idrottspratarna i Sommar i P1

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui, Nicklas Lidström och Isabelle Gulldén är årets sommarpratare med idrott som huvudsyssla.

Basketspelaren Zahui, Stanley Cup-mästaren Lidström och handbolls-esset Bella Gulldén håller låda i årets i Sommar i P1. Även sportjournalisten Erik Niva kommer ha en timme när programmet 60 års-jubilerar.

Ishockeyspelaren Nicklas Lidström vann allt som gick att vinna på internationell nivå, Stanley Cup, VM och OS. Hans sommarprat kommer även att handla om ishockey.

”Mitt Sommar handlar om att hantera pressen, oron och ängslan som hänger ihop med att vara hockeyproffs. Min idrottsliga resa på och utanför hockeyrinken.”

Journalisten Erik Niva är näst på tur. Han är flerfaldigt prisbelönad och har blivit utsedd till Sveriges bästa sportjournalist flera gånger.

”Var finns kärnan i en människa? Som journalist nyttjar jag en särskild metod för att berätta om andra. Nu använder jag mitt Sommar till att teckna ett personporträtt av mig själv.”

Isabelle Gulldén är Sveriges största kvinnliga handbolsspelare. Hon blev utsedd till turneringens bästa spelare i EM 2014 och har fått utmärkelsen Årets handbolsspelare i Svergie fyra gånger.

”Jag kommer att prata om min rädsla för vågen, hur den påverkar mig och hur jag vunnit kampen mot den och viktproblemen. Och om hur man aldrig får sluta jobba för jämställdheten.”

Sist ut av idrottarna är Amanda Zahui. Basketproffset Zahui som vann SVT:s Sportspegeln-priset kommer att prata om hur ”det är att vara ”fair skinned” i en värld där de flesta endast ser mig som svart och min hy som ett hot.”

Datum:

Visa

30 juni – Nicklas Lidström

3 juli – Erik Niva

6 juli – Isabelle Gulldén

2 augusti – Amanda Zahui

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer