Foto: TT

IOK-ledamot: Tokyo-OS flyttas inte igen

Uppdaterad
Publicerad

OS har flyttats fram ett år men det finns farhågor att coronapandemin ska sätta stopp även då.

Men att skjuta upp OS igen är inte aktuellt.

– Japanerna har sagt att man kan hålla bollen i luften till nästa år, men inte längre än så, säger IOK-ledamoten Richard Pound.

OS, som skulle ha börjat 24 juli i sommar, har skjutits upp ett år på grund av rådande coronapandemi. Men inte alla tror att OS blir av 2021. Statsepidemiologen Johan Giesecke är en av dem som spår att OS är i fara även nästa år liksom vd:n för Tokyo-OS, Toshiro Muto.

Nyligen sade han att ”ingen vet om det är möjligt att få kontroll på coronaviruset till nästa år”.

Tokyo 2020

Att skjuta upp OS ytterligare är dock inte ett alternativ, enligt Internationella olympiska kommitténs Richard Pound.

– Japanerna har sagt att man kan hålla bollen i luften till nästa år, men inte längre än så. Vi får verkligen hoppas att vi kan genomföra det här tillsammans 2021, säger IOK-ledamoten till kanadensiska CBC enligt sajten Insidethegames.

Uppdatering: Efter att artikeln publicerats har det framkommit att Johan Giesecke även har haft ett konsultuppdrag som senior expert för Folkhälsomyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet