Tusentals kom för att se OS-elden i Sendai Foto: TT Nyhetsbyrån

Tiotusentals trotsade coronaoro för OS-elden

Publicerad

Tiotusentals människor trotsade coronaoron och samlades i lördags för att titta på OS-elden, som numera finns i nordöstra Japan. OS-facklan kom till Japan redan i fredags, men ceremonin då var väldigt avskalad på grund av rädsla för smittspridning.

Men avskalat var det alltså inte på lördagen. Över 50 000 människor fanns på plats i Sendai i Miyagi för att få en glimt av elden, trots att myndigheterna hade varnat för att en för stor folksamling med för tätt stående människor skulle kunna göra att evenemanget skulle avbrytas.

De allra flesta idrottsevenemangen i världen är uppskjutna eller inställda, men Internationella olympiska kommittén planerar fortsatt för att OS i Tokyo ska gå att genomföra som planerat i sommar. Så sent som på söndagsförmiddagen kom emellertid uppgifter om att en flytt av spelen ändå är tänkbart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet