Två år efter överfallet talar André Deveaux ut.

Vändningen – Devaux anmäler Helmersson

Uppdaterad
Publicerad

Först anmäldes André Devaeux för överfallet på Västerås Per Helmersson. Nu får hela historien en ny vändning. Enligt Aftonbladet har Devaux svarat med att anmäla just Helmersson.

Kritiken har varit stenhårt mot André Devaeux efter attacken på Västerås Per Helmersson i kvalet till SHL. Kanadensaren, då i Rögle, kom upp bakifrån under en uppvärmning och sänkte Helmersson med ett slag med klubban.

Devaux anmäldes efter att en video kommit ut på händelsen. Fortfarande har inget straff delats ut av Disciplinnämnden, som väntar på att Devaux ska ge sin version av händelsen nästa vecka.

Kval till SHL

Men enligt Aftonbladet har det nu alltså kommit in en anmälan även mot Västerås Per Helmersson. Tidningen skriver att det är Deveaux själv som ligger bakom anmälan. Anmälan rör nu en tackling från tidigare i SHL-kvalet, då Helmersson tacklade Devaux bakifrån, så att kanadensaren flög in i sargen med huvudet.

– Det stämmer att en anmälan mot Helmersson har kommit in, säger Disciplinnämndens ordförande Alexander Ramsay till Aftonbladet.

Han bekräftar dock inte vem som gjort själva anmälan.

Devaux befinner sig enligt advokaten Leif Silbersky hemma i Kanada.

– Han har tyckt att det massmediala drevet har varit jobbigt och ensidigt, säger Silbersky.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet