Åby/Tjureda inkasserade sin tredje raka inledande förlust i kväll i elitserien, mot Frillesås. Bilden är från förlusten mot Hammarby i fredags. Foto: Bildbyrån.

Åby/Tjureda snuvades på seger och poäng i slutminuterna

Uppdaterad
Publicerad

Åby/Tjureda fick uppleva ett grymt slut på sin första elitseriematch i sin splitternya hall. Ledningen på 2-1 tappades i slutminuterna till förlust 2-4 mot Frillesås.

När matchuret skulle slå om till 90 minuter pangade Adam Rudell in en hörna för Frillesås och gjorde 2-2. I den fjärde tilläggsminuten gjorde samme Rudell 2-3 efter att ha vinklat in ett inspel och visat fin klubbteknik. I den sjunde tilläggsminuten gjorde Fredrik Brandin ännu ett hörnmål för Frillesås, 2-4.

– Det känns helt otroligt egentligen, säger matchvinnaren Rudell till Bandypuls.

Ridå för Åby som tränade i nya Eriksson Arena för första gången under gårdagen. Det blev i alla fall en hemmaspelare som fick äran att göra premiärmålet i hallen. Andreas Lysell höll sig fram och sköt 1-0 i den elfte minuten.

1 636 åskådare hade hittat till den nybyggda hallen inbäddad i stora skogsområden ett par mil norr om Växjö.

AIK:s första vinst i högsta serien på över 50 år

AIK vann sin första elitseriematch på över 50 år när Sirius åkte på sin första förlust i höst. Gnaget vann på spartanska Bergshamra IP med 6-3.

En av världens bästa spelare, ryssen Pavel Ryazantsev, visade klass, inte minst när han trippad behöll balansen och lade in 3-1 från högerkanten. Ryazantsev var även med i frislagvarianten innan Kalle Lempinen kvitterade till 1-1. Ryazantsev hade även ett ryskt samarbete med Dimitrij Loginov innan han gjorde 2-1. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.