Edsbyn krossade Sandviken i seriefinalen

Toppmötet i bandyns elitserie var upplagt för en spännande och härlig drabbning. Då dominerade Edsbyn rakt igenom vann med hela 8-0 och spräckte Sandvikens 15 matcher långa svit som obesegrade.

Förväntingarna på underhållningen var höga på förhand då det stod klart för att någon av kvällens lag skulle tappa en svit.

Sandviken hade inte förlorat på 15 matcher och båda lagen hade dessutom sju raka vinster inför kvällens avslag.

Det märktes över huvud taget inte Edsbyn inte visade någon som helst pardon för gästande Sandviken.

2-0 efter 15 minuter

Även om det under första halvan av matchen var spelmässigt jämnt så var hemmalaget det klart effektivare laget.

Redan från start tog man ledningen och framförallt så hade man Tuomas Määttä att tacka för det.

Många av de andra spelarna hade knappt fått igång skridskorna innan finländaren hade fintat byxorna av Sandvikenspelare två gånger om.

– Jag fick ett bra kontringsläge och tänkte att jag ska göra mål där. Det var ett två-mot-två- första gången och ett ett-mot-ett-läge i andra och i det läget ska väl anfallaren vara bättre, säger Tuomas Määttä till bandyplay i halvtid.

Innan halvtidsklockan klämtade skulle även 2-0 efter 15 minuter bli till 3-0 då Simon Jansson stänkt in en hörna.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att vara lika effektiva men tog över spelet ännu mer.

Luften gick ur Sandviken

Ett tröttkört Sandviken såg hemmalaget Jonas Edling göra 4-0 då han petade in en retur och kort därefter dundrade Joakim Svensk in 5-0 efter en väldigt fin frislagsvariant.

Då var det som att luften gick ur Sandviken helt och innan slutsignalen gick hade Edsbyn hunnit göra totalt 8-0 på gästerna.

– De är tunga att möta. Vi har också haft lägen och så men det har varit för korta anfall och vi har inte gjort det vi kan. Vi skapar lite men inte nog där det blir något farligt, summerade Sandvikens Dennis Henriksen i paus till bandyplay och det stämde väl med under hela matchen.

Edsbyn leder nu elitserien med fyra poäng och har åtta raka matcher i sin segersvit.