Edsbyn semifinalklart efter ännu en överkörning

Det var upplagt för en rysare – men Edsbyn ville annorlunda.

I kväll körde de över Sandviken för tredje gången på fem dagar och nu är de klara för SM-semifinal.

– Nu får vi njuta några dagar, sen laddar vi på, för vi är inte nöjda än, säger tremålsskytten Teemu Määttä till Bandypuls.

Sandviken har haft förtvivlat svårt att få in bollen i kvartsfinalserien mot Edsbyn. En 5–1-förlust i den första matchen följdes upp av en 7–1-torsk i den andra. Två resultat som innebar att de verkligen hade kniven mot strupen inför den tredje matchen som spelade under lördagskvällen. En seger var ett måste för att det inte skulle vara färdigspelat för säsongen – men trots det såg det lika illa ut.

Edsbyn gick upp i en relativt tidig 3–1-ledning och sedan orkade inte Sandviken resa sig.

Till slut vann Edsbyn matchen med 6–3 efter att Sandviken städat till siffrorna under matchens sista fem minuter.

– Sandviken är bra, men vi har lyckats göra mål på våra lägen, vi gör mål i vårt första anfall nästan och får ett mentalt övertag direkt och över 90 minuter så är vi bättre, säger Teemu Määttä till Bandypuls.

I kvällens andra kvartsfinal vann Västerås mot Vetlanda efter förlängning och nu leder de med 2–1 i matcher.