Västerås till SM-final i bandy

Uppdaterad
Publicerad

På Zinkensdamm senast var det jämnt mellan lagen, i kväll hade Hammarby inte en chans. Västerås vann med 6-2 och är klara för SM-final efter tre raka segrar.

Matchutvecklingen liknade på många sätt första semifinalen lagen emellan. Även då spel på ABB Arena – och även då med Ted Bergström som matchhjälte.

I första semifinalmötet fullbordade VSK-spelaren ett hattrick i sista matchminuten. Ikväll behövde Bergström inte ens 45 minuter på sig för att återupprepa succén: tre raka mål, två på hörna, av den skottsäkra 30-åringen och i halvtid stod det 4-1 till Västerås.

I andra halvlek gjorde Bajen allt för att komma ikapp. De lyckades reducera till 2-4 efter mål av Ilja Grachev, men sedan satte VSK in dödsstöten framburna av hemmapubliken.

”Känns helt makalöst bra”

6-2 blev slutresultatet och jubel på ABB Arena när SM-finalen var ett faktum.

– Det känns helt makalöst bra, säger en lycklig Ted Bergström till SVT Sport.

Vad är det som fäller avgörandet?

– Vi har en bred, stark trupp där alla bidrar. Vi blir oerhört svårlästa och jobbar för varandra.

Västerås var senast i SM-final säsongen 2015/2016 och vann då guldet.

Hur går det i SM-finalen?

– Spelar man i VSK är det bara vinst som gäller. Vi kommer ladda ordentligt och vara redo när vi glider in på studenternas, säger Ted Bergström.

Även på damsidan är VSK redan finalklara, där laget möter Skutskär. Vilket lag herrarna får möta i finalen är ännu inte klarlagt, men allt pekar på att det blir Villa Lidköping som har 2-0 i matcher mot Edsbyn i sin semifinalserie.

Matchfakta, SM-slutspel herrar

semifinal tre i bäst av fem

Västerås SK–Hammarby 6–2 (4–1)

Västerås SK: Ted Bergström 3, Magnus Joneby, Måns Engström, Robin Andersson. Hammarby: Christoffer Fagerström, Ilja Grachev.

Publik: 4 527.

Västerås SK vidare med 3–0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.