Sandviken missar semi för första gången på 24 år

Sedan 1995 har Sandviken gått vidare till semifinal i bandyns slutspel. Men nu har den sviten brutits. Hammarby vann femte avgörande matchen med 5-3.

Hammarby är klara för SM-semifinal i bandyslutspelet. Laget vann mot Sandviken den avgörande kvartsfinalen med 5-3. Det betyder att Sandviken missar semifinal för första gången sedan 1995.

Det var bortalaget Hammarby som tog ledningen genom Robin Sundin. Stefan Berlin kvitterade till 1-1 på hörna. Men strax innan paus tog Bajen ledningen igen när Kalle Spjuth gjorde 2-1.

Åtta minuter in i den andra halvleken satte Christoffer Fagerström 3-1 i öppet mål efter en tilltrasslad situation.

Sandviken reducerade kort därefter men glädjen blev kortvarig för hemmalaget. Ilja Grachev utökade till 4-2 bara två minuter senare och sen orkade inte Sandviken resa sig.

Robin Sundin gjorde 5-2 med 20 minuter kvar. Hannes Edlund reducerade till 5-3 som också blev slutresultatet.