Kevin Durant och USA tog OS-guld Foto: Bildbyrån

Durant ledde USA till OS-guld

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten USA tog hem OS-guldet i basket. I finalen besegrade de Frankrike med 87-82. Kevin Durant gjorde 29 poäng i finalen och säkrade sitt tredje OS-guld.

– Det känns helt otroligt att ha varit del av den här resan, sade Durant på presskonferensen efteråt.

OS-finalen i basket mellan USA och Frankrike blev dramatisk. Det franska laget besegrade USA i gruppspelet och hade därför förhoppningar om att upprepa den bedriften i finalen. Men istället lyckades den stora basketinstitutionen USA ta sitt fjärde raka OS-guld.

På presskonferensen efteråt satte den amerikanske stjärnan Kevin Durant ord på känslorna med ett slags ”resan är målet”-resonemang:

Tokyo 2020

– Du inser... jag menar du gör jobbet, du tar guld, du vinner den där titeln... men sen inser du att det är själva resan dit som är viktigast. Och det känns helt otroligt att ha varit del av något så speciellt som den här resan.

29 poäng av Durant

USA hade greppet om segern i stort sett hela matchen. Men i slutet närmade sig det franska laget och det blev en riktigt spännande avslutning.

Med tio sekunder kvar satte Nando De Colo två straffkast och den amerikanska ledningen var bara två poäng. Men efter en timeout lyckades det amerikanska laget hålla undan och kunde till slut vinna finalen med 87-82.

Veteranen Kevin Durant visade vägen för sitt lag med 29 poäng i matchen och säkrade därmed på ett persoligt plan sitt tredje OS-guld med USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet