Jonas Jerebko och Stephen Curry i Golden State Warriors. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jerebkos nya framgång – fjärde bäst i vinsten

Förlust senast för Jonas Jerebko och mästarlaget Golden State Warriors

I natt tog svensken revansch när han blev fjärde bästa poängplockare i lagets seger mot Phoenix med 123–103.

– Jag försökte göra de andra killarna bättre, säger lagets stjärna Stephen Curry till NBA.

Jonas Jerebko fick en strålande start i sitt nya NBA-lag, giganterna Golden State Warriors, när han avgjorde mot sitt gamla lag Utah Jazz i sin andra match.

I matchen efter gick det dock tuffare, bara fem poäng för svensken och förlust mot Denver – men nu är laget tillbaka på vinnarspåret igen. Det blev ingen större spänning när laget besegrade Phoenix Suns på hemmaplan med 123–103.

Fjärde bäst

Poängbäst blev, i vanlig ordning, lagets storstjärna Stephen Curry som hann med 29 poäng på lika många minuter innan han bänkades i den fjärde perioden. Lagets andra storstjärna, Kevin Durant, svarade för 22 poäng.

– Jag försökte göra de andra killarna bättre, säger Stephen Curry till NBA.

För Jonas Jerebkos del blev det 13 poäng på de 20 minuterna på planen, med det var han lagets fjärde bästa poängplockare.

Segern över Phoenix var väntad. Golden State har 16 raka segrar mot Phoenix och har vunnit 14 raka mot dem på hemmaplan.