Foto: TT Nyhetsbyrån

Känslosamt när Lakers hyllade Kobe Bryant

Uppdaterad
Publicerad

Det blev känslosamt när Los Angeles Lakers mötte Portland Trail Blazers i NBA-slutspelet i natt. Måndagen den 24/8 var utsedd till ”Kobe Day” – eftersom legendaren Kobe Bryant spelade i nummer 24 och nummer åtta under karriären.

– När jag tittade och såg (att ställningen var) 24-8, då kändes det som att 'okej, han är här i byggnaden', säger Lakersstjärnan LeBron James.

Den 26 januari i år omkom basketlegendaren Kobe Bryant, hans dotter Gianna och sju andra personer i en helikopterolycka.

Under karriären i Lakers bar Bryant tröjnumren 24 och åtta. Han är den ende spelaren i NBA:s historia som fått två nummer pensionerade.

För att hylla och minnas Kobe Bryant var måndagen, den 24/8, utsedd av NBA till ”Kobe Day”.

Spelarna i Lakers bar specialdesignade tröjor i svart och gult, med siffran två i ett vitt hjärta på bröstet – Bryants dotter Giannas tröjnummer.

– Jag är stolt över mitt lag, hur vi spelade. Jag är extremt välsignad och hedrad över att kunna fortsätta minnas Kobe Bryant och ”Gigi” Bryant och alla de andra som var en del i den tragiska händelsen, säger LeBron James efter matchen.

James gjorde 30 poäng i matchen, Lakers vann med 135-115 och leder nu serien med 3-1 i bäst av sju matcher.

ARKIV: Se Michael Jordans känslosamma tal (25 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.