Frida Eldebrink jublar efter matchen i EM mellan Ungern och Sverige den 12 juni 2015. Foto: Bildbyrån

SVT sänder basketlandslagets EM-kval

Uppdaterad
Publicerad

Biljetterna till EM-kvalmatchen mot Spanien sålde slut på 17 minuter. Fick du ingen plats i Täljehallen? Lugn: Nu är det klart att matchens sänds i SVT. ”Det är ett av våra mest spännande landslag”, säger SVT Sports planeringschef Max Bursell.

Intresset för damlandslagets EM-kvalmatch är enormt. De 2000 biljetterna sålde slut på bara 17 minuter.

– Det är ett sinnessjukt intresse, vi hade kunnat sälja minst lika mycket biljetter till, sa Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska basketförbundet tidigare i oktober.

Nu är det dock klart att betydligt fler får möjlighet att se det svenska landslaget på hemmaplan: EM-kvalmatchen mot Spanien den 21 november sänds i SVT.

Sverige, med nya förbundskaptenen Jurgita Kausaite, kommer med ett lag förstärkt av WNBA-proffsen Amanda Zahui och Farhiya Abdi.

Spanien är ett av Europas starkaste lag med bland annat EM-guld 2013, VM-silver 2014 och EM-brons 2015.

– Vi är glada att kunna erbjuda den här matchen till vår publik, ett av våra mest spännande landslag mot ett riktigt tufft motstånd på hemmaplan inför en utsåld arena, säger Max Bursell, planeringschef på SVT Sport.

Det tredje laget i Sveriges grupp är Finland. EM-kvalet är fördelat på nio grupper, gruppettorna och de sex bästa grupptvåorna går vidare till EM.

Matchen i Södertälje den 21 november är den första kvalmatchen i Sveriges resa mot EM i Tjeckien 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Basket-EM 11-28 juni

Mer i ämnet