Umeå kvitterade finalserien inför storpublik i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Inför nära 1200 personer i Göteborg hade hemmalaget Högsbo länge en ledning som kunde gett ett rejält försprång i finalserien, men en kamp mellan två landslagsspelare slutade med Umeå-seger, 80-76, och det är nu kvitterat till 1-1 i matcher.

Den nyblivna landslagsspelaren Hanna Johansson gjorde 14 poäng och tog 10 returer i vad som såg ut att bli en ny finalseger för nykomlingarna, tillika utmanarna, Högsbo från Göteborg.

Men i matchens sista minuter tog sig Umeå i kapp och förbi, bland annat efter att Johanssons landslagskamrat Abigail Asoro satt en trea när matchen stod och vägde.

Asoro och Umeå höll sedan ledningen matchen ut och de 1200 på läktarna i Göteborg fick inte chansen att jubla. Det är nu 1-1 i finalserien, där Umeå, som har fyra raka silvermedaljer, nu har tagit tillbaka sin hemmaplansfördel. Finalserien avgörs i bäst av fem matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.