Jörgen Persson valde att inte ta ut Truls Möregårdh. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdh: ”Han vet inte hur hårt jag jobbar hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige bordtennistalangen Truls Möregårdh fanns inte med då OS-laget till Tokyo idag presenterades. Själv tycker han att han borde ha fått åka.

– Det är tråkigt såklart. Jag är besviken, säger han till SVT Sport.

Igår fick Truls Möregårdh beskedet om att han inte får en av de fyra herrplatserna till OS i Tokyo. En stor anledning till det är att han i höstas genomförde en knäoperation och därför inte är hundraprocentig än.

– Det är tråkigt såklart. Jag är besviken. Jag tycker jag gör det bra och tränar på bra. Jag har kommit tillbaka från min skada otroligt fort och på ett bra sätt. Jag spelar på 75 procent av min förmåga nu och gör det ändå bra.

Tokyo 2020

Han vet inte hur hårt jag jobbar hemma

Hade du förväntat dig att komma med?

– Jag hade förväntat mig att de hade tänkt på framtiden och att det är en bra erfarenhet att åka med på OS.

Tror du att du hade kunnat prestera till hundra procent på OS, med tanke på skadan?

– Det tror jag verkligen. Vi har haft en plan sedan jag opererades med att jag ska vara som bäst i sommar och till OS. Jörgen (Persson, förbundskapten) var väl osäker på det. Det var väl en av de största anledningarna, men samtidigt vet inte han hur hårt jag jobbar hemma. Om han hade varit med mer på resans gång och under min rehab så hade han kanske fattat det mer, men nu är det som det är, säger Möregårdh.

Persson: Blev för sent för honom

Jörgen Persson säger att det är bra att Möregårdh är besviken, men hänvisar till skadan och konkurrensen som anledningar till att han inte är med.

– Man vill ju vara med och det är bra, men samtidigt har han spelat så lite och det är så hård konkurrens. Denna gången blev det lite för sent för honom. Hade han haft lite fler matcher innan hade han haft större chans, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Han har inte riktigt kommit tillbaka till nivån som han var på innan skadan. Jag tycker det känns bättre att han bygger upp sig och kommer i full fart till nästa säsong som startar efter OS.

KLIPP: Falck slog Möregårdh i tre raka (28 april)

Hela OS-truppen

Herrsingel

Mattias Falck, Halmstad BTK

Anton Källberg, Söderhamns UIF

Herrar lag

Mattias Falck, Halmstad BTK

Kristian Karlsson, Halmstad BTK

Jon Persson, Söderhamns UIF

Anton Källberg, Söderhamns UIF

Damsingel

Linda Bergström, Ängby SK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet