Domaren bröt matchen som Anthony Yigit förlorade. Foto: TT

Anthony Yigit föll i supermötet mot Ivan Barantjijk

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Yigit förlorade boxningsmatchen mot Ivan Barantjijk i World Boxing Super Series i New Orleans, USA. Det blev en hård drabbning där domaren bröt matchen på läkarens inrådan.

– Det kanske var rätt beslut, folk säger till mig att ögat ser ganska illa ut, säger Yigit i ringen efter matchen.

Under de första två ronderna var Barantjijk som väntat aggressiv, och laddade på med flera hårda slag. Enligt sajten boxingscene.com var det tydligt att vitryssen hade övertaget även i den återstående delen av matchen.

Domaren bröt till slut efter att Yigits vänstra öga svullnat igen, efter sjunde ronden.

– Jag är en fajter, och då vill du aldrig att en match ska brytas. Men det kanske var rätt beslut, folk säger till mig att mitt öga ser ganska illa ut, säger Yigit i ringen efter matchen.

När domaren bestämde att matchen skulle avbrytas argumenterade Yigit mot beslutet, men senare tänkte svensken om:

– Man måste lita på dessa personer, men det känns som att mitt öga varit stängt i större delen av matchen, så de borde antingen kunna ha stoppat det tidigare eller bara låtit mig fortsätta. Men jag vet inte, jag behöver gå och se mig själv i spegeln, säger han.

Yigit fick sedan föras till sjukhus för att få den kraftiga blodansamlingen punkterad och tömd.

Inför matchen var Yigit obesegrad genom sina 22 proffsmatcher. Han hade då redan försvarat sin titel som Europamästare i superlättvikt två gånger.

Men vitryssen Barantjijk var också obesegrad, och fortsätter att vara så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.