Badou Jack (Arkivbild). Foto: Bildbyrån

Badou Jack vann i nya viktklassen: ”Inte på min nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack har gått sin första match i cruiservikt.

Då blev det en enkel seger för den svenska boxaren mot britten Samuel Crossed.

– Han var inte på min nivå, säger Jack till SVT Sport.

Det blev inte direkt någon värdemätare för den 38-årige svensken. Badou Jack vann enkelt på knockout redan i andra ronden i vad som var hans första officiella match i cruiservikt.

– Det var fyra, fem motståndare som backade ut och det här var snubben som vi fick fram. Han var inte på min nivå. Det var dags att slå ut honom, han förtjänade inte att vara där mer än två ronder, säger Badou Jack.

Efter den enkla segern i Dubai väntar vila i en vecka innan han åker tillbaka till Las Vegas.

– Sen får vi se vad som händer. Men jag tror att det blir någon stor match, förhoppningsvis i februari, säger Jack.

När du säger en stor match – är det någon specifik motståndare som är aktuell redan nu?

– Nej, inte direkt. Jag vet inte om det blir någon titelmatch men jag tror att det blir en stor match. Jag får hoppas på det bästa, säger han.

Badou Jack har varit världsmästare i supermellanvikt, 76,2 kg, och lätt tungvikt, 79,4 kg. Nu har han tagit klivet upp i cruiservikt som är 90,7 kilo.

”Titeln var planen”

Badou Jack säger att tanken var att han skulle möta Ilunga Makabu, innehavare av WBC-bältet i cruiservikt. Men nyligen deklarerade superstjärnan Canelo Alvarez att han tar klivet upp till cruiservikt för att ta ett mästarbälte i en femte viktklass, och planen är nu att Alvarez och Ilunga Makabu ska mötas.

– Planen var att vi skulle vinna den titeln och sedan kanske han (Alvarez) kommer upp. Nu kom han upp före mig och tog den matchen. Men det finns tre andra bälten i viktklassen också, så vi får se vad som händer, säger Jack.

KLIPP: Patricia Berghult inför VM-fajten: ”Det blir fyrverkerier”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.