Cecilia Braekhus besegrade Aleksandra Magdziak-Lopes i matchen i Carson, Kalifornien Foto: TT.

Braekhus vann historisk match: ”35-0”

Uppdaterad
Publicerad

35-0 i vinster och fortfarande obesegrad. Cecilia Braekhus är fortsatt drottning i boxningsvärlden. I natt vann hon mot Aleksandra Magdziak-Lopes efter en klar poängseger.

”Och fortfarande!... 35–0”, skriver Braekhus på Twitter.

Cecilia Braekhus är fortsatt obestridd världsmästare i boxning. Hennes 35:e proffsseger kom genom en klar poängseger mot polskamerikanska Aleksandra Magdziak-Lopes natten till söndagen svensk tid. Därmed är den 37-åriga norskan fortfarande obesegrad med fem mästarbälten.

”Och fortfarande!... 35–0”, skriver Braekhus på Twitter.

Matchen i Carson i USA skrev tv-historia i dubbel bemärkelse då det var första gången som HBO arrangerade en boxningsgala där huvudmatchen gick mellan två kvinnor. Fighten blev också den sista i den amerikanska tv-kanalen, som med den satte punkt för en 45 år lång boxningssatsning.

”Skulle bli en stor match”

Frågan är vem Braekhus, som tävlar i weltervikt, tar sig an nästa gång. Kritiker menar att hon valde en enkel motståndare i Magdziak Lopes och nu spekuleras det om huruvida ett stjärnmöte mellan Braekhus och irländska Katire Taylor, som har två mästarbälten och tävlar i lättvikts, kan ske nästa år.

– En sådan match kan bli av 2019, och det skulle bli en stor match. Men det är en del förhandlingar som behöver göras innan det kan ske, har Braekhus tidigare sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.